Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић изјавио је да МУП Средњобосанског кантона није учинио ништа да спријечи Хариса Чаушевића званог Окс да минира полицијску станицу у Бугојну, иако је од Обавјештајно безбједносне агенције /ОБА/ добио податке да је ријеч о криминалцу и потенцијалном терористи.Ахметовић је за „Прес РС“ рекао да су за терористички напад у Бугојну одговорне оне полицијске структуре које су игнорисале податке добијене од ОБА и подсјетио да је Комисија за безбједност федералног парламента на једној од посљедних сједница покренула интерну истрагу о одоговорности полиције Средњебосанског кантона.

„На бази тих информација које је ОБА доставила, Чаушевићу је одавно требало да се суди, али се то није догодило. иако су ти подаци достављени и МУП-у Средњебосанског кантона“, рекао је Ахметовић.

Одговарајући на питање да ли то значи да је кривац за терористички напад на полицијску станицу у Бугојну управо МУП Средњебосанског кантона, Ахметовић је одговорио да ће то бити познато након завршетка интерне истраге.

Ostavi poruku