У Требињу ће у суботу, 11. септембра, бити одржан Сабор Старе Херцеговине /у минут до 12/, са којег ће бити упућена оштра порука да се коначно стане са уништавањем вишка војног наоружања у оближњој Голији код Никшића.Порука ће бити упућена премијерима Републике Српске /РС/ и Црне Горе Милораду Додику и Мили Ђукановићу – пишу „Вечерње новости“.

Формиран је иницијативни одбор Сабора, а предводе га са херцеговачке стране Војислав Дучић, а са црногорске Аћим Вишњић.

„Актуелна ситуација нас је натерала да се што боље организујемо како бисмо спасили животе и здравље данашње генерације, али и поколења која долазе. У Голији се мјесецима истреса оружје, за које сумњамо да је из војног складишта у Брезовику. Ко зна чиме нас све трују“, рекао је Вишњић.

Он је додао да се све ради по диктату НАТО-а и актуелне власти у Подгорици.

„Бранићемо наша имања свим средствима. Голија је наш Свети Стефан. Још једном понављам, нека господа Мило Ђукановић, Ранко Кривокапић и Свето Маровић дају своје Чево, Цуце и Грбаљ па нека изнад њихових глава лете стреле и касетне бомбе“, рекао је Вишњић.

Он је истакао да су „браћа Херцеговци директно погођени снажним детонацијама и отровима који падају из димних облака и да је мјештанима већ причињена велика штета“.

Ostavi poruku