Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Иванић изјавио је да ће поштовати одлуку Народне скупштине Републике Српске (РС) о Приједлогу закона о попису становништва у БиХ 2011. године, иако се са њом не слаже.„Ако овај приједлог закона буде разматран у Дому народа за мог мандата, гласаћу како је Народна скупштина закључила“, рекао је Иванић Срни.

Према његовим ријечима, СНСД је „направио циркус“ сазивајући јучерашњу сједницу Народне скупштине, да би на њој било речено да до краја овог мандата неће бити сједнице Дома народа.

„Све ово што је СНСД направио велики је политички циркус и ништа више од тога“, оцијенио је Иванић, додавши да ће са оваквим ставом СНСД-а попис из 1991. „остати вјечито“.

Док год не буде пописа Иванић је нагласио да ће бити примјењивани резултати пописа из 1991. године.

„Који је њихов мотив за то, не могу да схватим јер је интерес РС да се попис деси и да се покаже да су у ствари Срби највише `очишћени` у Федерацији БиХ, што СНСД-у из неког разлога не одговара“, закључио је Иванић.

Народна скупштина РС затражила је јуче од делегата из РС у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ да не подрже закон у коме би остао члан 48 у предложеној форми.

Парламент Српске позвао је и и друге делегате у Дому народа да постигну договор о закону без спорног члана или да траже другу прихватљиву форму. Приједлог закона о попису становништва у БиХ 2011. године налази се у посљедњој фази усвајања у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Ostavi poruku