U zagrebačkom Županijskom sudu danas će biti nastavljeno suđenje za ubistvo suvlasnika zagrebačkog nedjeljnika „Nacional“ Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.Predviđeno je da odbrani i tužilaštvu bude predstavljeno novo telekomunikaciono vještačenje telefonskih kontakata optuženih, nekih svjedoka i Pukanića. Na sudskoj raspravi trebalo bi da bude određen i datum ispitivanja telekomunikacionog vještaka.

Suđenje je poslije ljetne pauze prošle sedmice nastavljeno ispitivanjem balističkog vještaka i svjedočenjem iznajmljivača stana u Petrinjskoj ulici, kojim su se, prema tvrdnjama policije, optuženi koristili u pripremi atentata.

Svjedok Ivan Bitunjac rekao je da je krajem ljeta ili početkom jeseni 2008. godine stan za 600 evra iznajmio muškarcu koji se predstavio kao Franc Kajzer, a na to ime je imao i pasoš.

Na pitanje sudije Ivane Kršul vidi li tu osobu u sudnici, svjedok je rekao da bi to mogao biti optuženik u bijeloj majici, nakon čega je u zapisnik uneseno da je Bitunjac prepoznao petooptuženog Bojana Gudurića.

Svjedok je u sudnici prepoznao i optuženog Amira Mafalanija, koji je s Gudurićem došao pogledati stan.

Pukanić i Franjić ubijeni su 23. oktobra 2008. godine ispred sjedišta „Nacionala“ u centru Zagreba.

Ostavi poruku