SHARE

У загребачком Жупанијском суду данас ће бити настављено суђење за убиство сувласника загребачког недјељника “Национал” Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића.Предвиђено је да одбрани и тужилаштву буде представљено ново телекомуникационо вјештачење телефонских контаката оптужених, неких свједока и Пуканића. На судској расправи требало би да буде одређен и датум испитивања телекомуникационог вјештака.

Суђење је послије љетне паузе прошле седмице настављено испитивањем балистичког вјештака и свједочењем изнајмљивача стана у Петрињској улици, којим су се, према тврдњама полиције, оптужени користили у припреми атентата.

Свједок Иван Битуњац рекао је да је крајем љета или почетком јесени 2008. године стан за 600 евра изнајмио мушкарцу који се представио као Франц Кајзер, а на то име је имао и пасош.

На питање судије Иване Кршул види ли ту особу у судници, свједок је рекао да би то могао бити оптуженик у бијелој мајици, након чега је у записник унесено да је Битуњац препознао петооптуженог Бојана Гудурића.

Свједок је у судници препознао и оптуженог Амира Мафаланија, који је с Гудурићем дошао погледати стан.

Пуканић и Фрањић убијени су 23. октобра 2008. године испред сједишта “Национала” у центру Загреба.

SHARE

Оставите одговор