Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске /РС/ Небојша Радмановић оцијенио је да једнострано признање Косова, које је изазвало турбуленције широм Европе и свијета, може да буде врло важно за БиХ, због њене сложене структуре.„Једнострано проглашење независности једне покрајине подржано од једног броја великих сила и европских земаља, направило је турбуленције широм Европе и свијета. Мислим да ће таквих турбуленција бити и убудуће. То може да буде врло важно за БиХ, због њене сложене структуре. Ту мислим и на одлуку Међународног суда правде у Хагу, а поготово на будућу одлуку Генералне скупштине УН“, рекао је Радмановић Срни.

Он је навео да не зна како ће се све то завршити, али да је, без обзира на одлуку УН, сва прича о Косову изазвала већ доста проблема у међународној заједници.

Радмановић је подсјетио да три члана Предсједништва БиХ нису одлучили о ставу БиХ у УН у вези са Косовом, јер чланови из бошњачког и хрватског народа нису били спремни да о томе одлучују.

Радмановићева иницијатива била је да БиХ подржи резолуцију Србије у УН.

Члан Предсједништва БиХ из РС је додао да се може претпоставити да ће у будућности бити проблема у БиХ, јер у БиХ постоји тежња два народа ка одвајању и неразумијевање најбројнијег народа у БиХ за такве тенденције, те притисак умјесто толеранције ради заједничког живота.

Ostavi poruku