Naslovna Vijesti Petreus: Paljenje Kurana ugroziće živote vojnika

Petreus: Paljenje Kurana ugroziće živote vojnika

0

Komandant Međunarodnih snaga u Avganistanu (ISAF) Dejvid Petreus upozorio je danas da će životi vojnika biti ugroženi u slučaju da evangelistička crkva sa Floride provede u djelo planirano paljenje Kurana na godišnjicu napada na SAD 11. septembra 2001. godine.Petreus je naglasio da bi planirano spaljivanje islamske svete knjige značio propagandni puč za talibane u Avganistanu, dok će izazvati i antiameričke stavove širom muslimanskog svijeta.

Crkva sa Floride, čiji je centar u gradu Gejnzvilu, na godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. septembra organizuje zabavu pod nazivom „Međunarodni dan spaljivanja Kurana“.

General Petreus u intervjuu američkom dnevniku „Vol strit žurnal“ istakao je da bi ovaj planirani događaj mogao da ugrozi vojnike u Avganistanu i sveukupne napore.

„To je upravo vrsta postupka koju talibani koriste i može uzrokovati značajne probleme. Ne samo u Avganistanu već i u cijelom svijetu gdje smo u kontaktu sa islamskom zajednicom“, rekao je Petreus.

U proglasu objavljenom na internet stranici „vonket“ navodi se da je na zabavu dobrodošao svako ko ima „Kuran za spaljivanje“ i misli da je „islam nastao od đavola“.

Pastor ove crkve Teri Džons ističe da on i njegovi sljedbenici mrze islam, jer smatraju da je „nasilna, ugnjetavačka religija koja pokušava da se maskira kao vjera mira, želeći da time zavara društvo“.

Ova crkva je ispred ulaza postavila i natpis „Islam je đavolji“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version