Predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik otvorili su  danas most na Savi kod Sremske Rače. Vrijednost investicije je 13 miliona evra, a novi most, koji je dugačak 440, a širok 11 metara, izgrađen je pored starog drumsko-željezničkog mosta i od velikog je privrednog i nacionalnog značaja.

Investitori radova na izgradnji mosta su „Putevi Srbije“, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine i Ministarstvo saobraćaja i veze Republike Srpske, dok su izvođači radova u Srbiji preduzeće „Inter-kop“, a u Republici Srpskoj „Bijeljina put“.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović ranije je izjavio da je Srbija obezbijedila veći dio sredstava, dok je Srpska finansirala izgradnju pristupnih puteva u vrijednosti od oko milion evra.

Naglasivši da je riječ o impozantnom objektu, Čubrilović je rekao da izgradnjom ovog mosta i jedna i druga strana, posebno u pograničnom dijelu, rješavaju mnoge probleme.

„Sa Republikom Srbijom imamo dogovor da ona investira u cijelosti taj projekat, a naša obaveza je da se uradi granični prelaz i pristupni putevi čija vrijednost iznosi oko 1.000.000 evra“, rekao je Čubrilović.

Ostavi poruku