SHARE

Предсједник Србије Борис Тадић и предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик отворили су  данас мост на Сави код Сремске Раче. Вриједност инвестиције је 13 милиона евра, а нови мост, који је дугачак 440, а широк 11 метара, изграђен је поред старог друмско-жељезничког моста и од великог је привредног и националног значаја.

Инвеститори радова на изградњи моста су “Путеви Србије”, Фонд за капитална улагања Војводине и Министарство саобраћаја и везе Републике Српске, док су извођачи радова у Србији предузеће “Интер-коп”, а у Републици Српској “Бијељина пут”.

Министар саобраћаја и веза РС Недељко Чубриловић раније је изјавио да је Србија обезбиједила већи дио средстава, док је Српска финансирала изградњу приступних путева у вриједности од око милион евра.

Нагласивши да је ријеч о импозантном објекту, Чубриловић је рекао да изградњом овог моста и једна и друга страна, посебно у пограничном дијелу, рјешавају многе проблеме.

“Са Републиком Србијом имамо договор да она инвестира у цијелости тај пројекат, а наша обавеза је да се уради гранични прелаз и приступни путеви чија вриједност износи око 1.000.000 евра”, рекао је Чубриловић.

SHARE

Оставите одговор