Predstavnici policijskih agencija u BiH, Ministarstva bezbjednosti BiH i Tužilaštva BiH zaključili su danas na Mrakovici da je potrebno pojačati intenzitet rada Udarne grupe za borbu protiv terorizma u BiH.Na sastanku je istaknuto da svaka policijska agencija u BiH mora imati prijedlog rada i konkrete mjere u borbi protiv terorizma, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Učesnici sastanka razgovarali su o pripremama policijskih agencija za obezbjeđivanje predstojećih Opštih izbora u BiH.

Zaključeno je da su policijske agencije u BiH provele određene aktivnosti na pripremi policijskih štabova koji će raditi na obezbjeđivanju izbornog procesa, te da će u narednom periodu i dalje biit vršena koordinacija i pripreme za što efikasnije obezbjeđivanje izbora u BiH.

Direktori policijskih agencija razgovarali su o aktivnostima radnih grupa u BiH, koje su usmjerene na implementaciju sporazuma o razmjeni elektronskih baza podataka, problematiku krađe motornih vozila, te borbe protiv organizovanog kriminala.

Razgovarano je i o standardizaciji postupanja u vezi kretanja vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva, navodi se u saopštenju.

Sastanak na Mrakovici održan je u organizaciji direktora Policije Republike Srpske Gojka Vasića.

Ostavi poruku