SHARE

Радна група за анализу приједлога уговора о уређењу имовинско-правних односа између БиХ и Хрватске и предлагање најповољнијих рјешења за имовинско-правни интерес Републике Српске /РС/ завршила је извјештај, који ће Влада РС разматрати можда већ и на данашњој сједници – рекао је министар правде РС Џерард Селман.Pадна група је доставила Влади РС извјештај о разматраним питањима, са приједлогом закључка у вези са рјешавањем имовинско-правних односа између БиХ и Хрватске.

Предсједник Радне групе за анализу приједлога уговора Витомир Поповић рекао је да Радна група сматра да споразум о уређењу имовинско-правних односа између БиХ и Хрватске треба да обухвати сву имовину која у Хрватској има везу са РС.

Он је навео да се то се односи на имовину РС која се састоји од дијелова предузећа која су пословала и радила на територији Хрватске, имовину РС која има везе са изградњом и улагањима у хидроелектране у Хрватској, те стамбени фонд Срба којима није омогућено да откупе станове.

Према ранијим најавама Владе Српске, евентуалне примједбе касније би требало доставити заједничкој комисији на нивоу БиХ за рјешавање ових питања.

У случају да дође до усаглашавања текста уговора, то би подразумијевало да уговор мора да прође и парламентарну процедуру на нивоу БиХ да би ступио на снагу.

SHARE

Оставите одговор