Naslovna Vijesti Taoci oslobođeni, otmičar ubijen

Taoci oslobođeni, otmičar ubijen

0

Policija je nakon tročasovne drame ubila naoružanog napadača koji je upao u prostorije televizije Diskaveri kanal, u predgrađu Vašingtona i držao troje zaposlenih kao taoce.Hiko od talaca nije povrijeđen.Napadač je oko 13.00 časova po lokalnom vremenu upao u zgradu koja se nalazi 11 kilometara od Bijele kuće, mašući oružjem i sa eksplozivnom napravom, pričvršćenom za tijelo.

Zgrada je evakuisana, a na lice mjesta poslati su specijalci, agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) i stručanjaci za eksploziv.

Zaposleni, koji su ostali u kancelarijama, obaviješteni su i-mejlom da se zaključaju, a djeca iz vrtića, koji je takođe u zgradi, evakuisana su u obližnji „Mekdonalds“.

Nakon tročasovnih pregovora specijalci su ubili otmičara i oslobodili taoce.

Otmičar je 43-godišnji Džejms Džej Li iz Vašingtona koji već dvije godine poziva na proteste protiv ove medijske kompanije, saopštila je policija.

On je bio uhapšen i osuđen za narušavanje javnog reda i mira na protestu ispred sjedišta „Diskaverija“ 2008. godine, objavila je stanica Ej-Bi-Si (ABC).

Li je 2008. godine napisao manifest protiv Diskaveri kanala. U njemu je tražio da Diskaveri prestane da emituje sve emisije koje podstiču rađanje novih ljudi, jer su oni zagađivači.

Prema njemu, glavni zadatak Diskaverija bi trebalo da bude spasavanje okoline i životinja, a posebno vjeverica.

Poslije objave manifesta Li je uhapšen pored zgrade ove kompanije zbog nedoličnog ponašanja. Uslovna kazna istekla mu je prije dvije nedjelje.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version