Policija je nakon tročasovne drame ubila naoružanog napadača koji je upao u prostorije televizije Diskaveri kanal, u predgrađu Vašingtona i držao troje zaposlenih kao taoce.Hiko od talaca nije povrijeđen.Napadač je oko 13.00 časova po lokalnom vremenu upao u zgradu koja se nalazi 11 kilometara od Bijele kuće, mašući oružjem i sa eksplozivnom napravom, pričvršćenom za tijelo.

Zgrada je evakuisana, a na lice mjesta poslati su specijalci, agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) i stručanjaci za eksploziv.

Zaposleni, koji su ostali u kancelarijama, obaviješteni su i-mejlom da se zaključaju, a djeca iz vrtića, koji je takođe u zgradi, evakuisana su u obližnji „Mekdonalds“.

Nakon tročasovnih pregovora specijalci su ubili otmičara i oslobodili taoce.

Otmičar je 43-godišnji Džejms Džej Li iz Vašingtona koji već dvije godine poziva na proteste protiv ove medijske kompanije, saopštila je policija.

On je bio uhapšen i osuđen za narušavanje javnog reda i mira na protestu ispred sjedišta „Diskaverija“ 2008. godine, objavila je stanica Ej-Bi-Si (ABC).

Li je 2008. godine napisao manifest protiv Diskaveri kanala. U njemu je tražio da Diskaveri prestane da emituje sve emisije koje podstiču rađanje novih ljudi, jer su oni zagađivači.

Prema njemu, glavni zadatak Diskaverija bi trebalo da bude spasavanje okoline i životinja, a posebno vjeverica.

Poslije objave manifesta Li je uhapšen pored zgrade ove kompanije zbog nedoličnog ponašanja. Uslovna kazna istekla mu je prije dvije nedjelje.

Ostavi poruku