Naslovna Vijesti Povlačenjem Rezolucije -Tadić gubi kredibilitet?

Povlačenjem Rezolucije -Tadić gubi kredibilitet?

0

Politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić smatra da bi povlačenje Rezolucije o Kosovu iz Generalne skupštine UN dovelo do pitanja povjerenja predsjedniku Srbije Borisu Tadiću i kredibilitetu njegove politike prema južnoj srpskoj pokrajini.

„Postavilo bi se pitanje poverenja Tadiću, s obzirom da je u Skupštini Srbije nedosmisleno rekao da je on, a ne šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, odgovoran za Rezoluciju o Kosovu. Istovremeno, to bi dovelo u pitanje kredibilitet njegove politike prema Kosovu“, izjavio je Janjić za današnji broj novosadskog „Dnevnika“.

On je dodao da bi se takvim raspletom situacije otvorilo pitanje krize institucije predsjednika Srbije, kao i pitanje kredibiliteta srpske diplomatije.

„U tom slučaju kriza institucije predsednika bila bi neminovna, Jeremić ne bi mogao posle toga da opstane, što bi imalo direktne posledice na poziciju sadašnje vladajuće koalicije u Srbiji“, konstatovao je Janjić.

Britanski ministar inostranih poslova Vilijam Hejg pozvao je juče zvanični Beograd da povuče Rezoluciju o Kosovu, ali je ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao da to „nije opcija“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version