SHARE

Политички аналитичар из Београда Душан Јањић сматра да би повлачење Резолуције о Косову из Генералне скупштине УН довело до питања повјерења предсједнику Србије Борису Тадићу и кредибилитету његове политике према јужној српској покрајини.

“Поставило би се питање поверења Тадићу, с обзиром да је у Скупштини Србије недосмислено рекао да је он, а не шеф српске дипломатије Вук Јеремић, одговоран за Резолуцију о Косову. Истовремено, то би довело у питање кредибилитет његове политике према Косову”, изјавио је Јањић за данашњи број новосадског “Дневника”.

Он је додао да би се таквим расплетом ситуације отворило питање кризе институције предсједника Србије, као и питање кредибилитета српске дипломатије.

“У том случају криза институције председника била би неминовна, Јеремић не би могао после тога да опстане, што би имало директне последице на позицију садашње владајуће коалиције у Србији”, констатовао је Јањић.

Британски министар иностраних послова Вилијам Хејг позвао је јуче званични Београд да повуче Резолуцију о Косову, али је министар иностраних послова Србије Вук Јеремић рекао да то “није опција”.

SHARE

Оставите одговор