Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ није данас прихватио захтјев клуба посланика СНСД-а да се Приједлог закона о допуни Кривичног закона БиХ, којим се предвиђа забрана вехабијског и селефијског покрета, разматра по хитној процедури, тако да ће овај закон бити упућен у редовну парламентарну процедуру.

Против захтјева за разматрање овог приједлога по хитној процедури гласали су посланици странака из Федерације БиХ.

Предложеном допуном Кривичног закона, коју је СНСД иницирао након терористичког напада у Бугојну, за припадност вехабијском или селефијском покрету, учествовање у њиховим активностима или пружање материјално-финансијске помоћи предложене су казне затвора од једне до пет година.

Посланици нису прихватили негативна мишљења Уставноправне и Комисије за људска права о СНСД-овом Приједлогу закона о забрани ношења одјеће која онемогућава идентификацију, па је овај законски приједлог враћен комисијама на поновно разматрање.

Надлежним комисијама на поновно разматрање враћени су и Приједлог закона о међународном и међуентитетском друмском превозу и Приједлог закона о парламентарном надзору у области одбране, безбједноси и Обавјештајно-безбједносне агенције.

Представнички дом усвојио је више извјештаја и информација.

Затварајући данашњу сједницу предсједавајући Представничког дома Нико Лозанчић изразио је увјерење да је ово посљедња сједница овог дома у овом сазиву, али није искључио могућност да, уколико се укаже потреба, буде заказана још нека сједница.

Ostavi poruku