Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će njegova stranka i on lično na predstojećim izborima imati i više glasova nego što to govore najnovije ankete, dovoljno da obezbijedi apsolutnu većinu, te da će on dobiti podršku najmanje 65 odsto građana RS.

Dodik je naglasio da želi da predizborna kampanja prođe u demokratskoj raspravi i atmosferi, dodavši da demorkatija podrazumijeva uvažavanje drugih.

„Mi ćemo to učiniti, ali nama pripada pobjeda i to je nesumnjivo. Ankete govore da će za mene glasati 50,5 odsto građana. Uvjeren sam da će taj procenat biti veći od 65. Pobjeda sa više od 50 odsto glasova bila bi prva pobjeda jednog kandidata za predsjednika RS. SNSD će imati dovoljno glasova da ima apsolutnu većinu“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da su u SNSD-u uvjereni u dobru poziciju koju stranka ima i da se to vidi na terenu.

„Rekli su mi da su podaci urađenih anketa dobri za našu poziciju i da se nakon pet godina vršenja vlasti SNSD opaža kao najjača politička partija, što je sigurno rezultat povjerenja koje ljudi imaju u nas“, rekao je Dodik, komentarišući rezultate izraživanja javnog mnjenja, koje je među građanima BiH za američki Nacionalni demokratski institut za međunarodne odnose (NDI) u avgustu provela vodeća međunarodna agencija IPSOS.

Dodik je rekao da će zvaničnu kampanju SNSD početi 3. septembra i da misli da ima šta da pokaže.

„Jedan dio aktivnosti koje smo radili jeste i današnji dolazak `Dženeral elektrika` vezano za opremu za Klinički centar (Banjaluka), koji je prije nekoliko godina izgledao tužno. Danas su mnoge stvari u njemu obnovljene, mada taj proces još nije završen. Nije ni moguće to učiniti u kratkom vremenu, već se mora raditi dugoročno, jer nismo smjeli ugasiti funkcije da bi se radila rekonstrukcija“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Vlada na čijem je čelu mnogo uradila na infrastrukturi u lokalnim zajednicama, kao što je vodovod i kanalizacija, dodavši da se u posljednje vrijeme realizuju mnogi projekti poput otvaranja pogona drvoprerade u Milićima i izgradnje hidroelektrane u Kalinoviku.

Dodik je naveo i da je napravljena uskotračna pruga u Višegradu i da slijedi otvaranje radioterapijskog centra u Banjaluci, jednog od najsavremenijih u regionu.

„Pokušavavamo da, prije svega, očuvamo i vratimo dostojanstvo RS, da uvodimo najbolje prakse i najsavremeniju opremu“, naglasio je Dodik.

On je rekao da nije tačno da ga na izborima neće podržati DNS zato što je član te stranke Hadži-Jovan Mitrović to izjavio, dodavši da je dobio potvrdu od predsjednika stranke Marka Pavića da je to Mitrovićev lični stav i da je on dio problema koji DNS ima.

Ostavi poruku