SHARE

Предсједник Владе Републике Српске (РС) и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће његова странка и он лично на предстојећим изборима имати и више гласова него што то говоре најновије анкете, довољно да обезбиједи апсолутну већину, те да ће он добити подршку најмање 65 одсто грађана РС.

Додик је нагласио да жели да предизборна кампања прође у демократској расправи и атмосфери, додавши да деморкатија подразумијева уважавање других.

“Ми ћемо то учинити, али нама припада побједа и то је несумњиво. Анкете говоре да ће за мене гласати 50,5 одсто грађана. Увјерен сам да ће тај проценат бити већи од 65. Побједа са више од 50 одсто гласова била би прва побједа једног кандидата за предсједника РС. СНСД ће имати довољно гласова да има апсолутну већину”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да су у СНСД-у увјерени у добру позицију коју странка има и да се то види на терену.

“Рекли су ми да су подаци урађених анкета добри за нашу позицију и да се након пет година вршења власти СНСД опажа као најјача политичка партија, што је сигурно резултат повјерења које људи имају у нас”, рекао је Додик, коментаришући резултате израживања јавног мњења, које је међу грађанима БиХ за амерички Национални демократски институт за међународне односе (НДИ) у августу провела водећа међународна агенција ИПСОС.

Додик је рекао да ће званичну кампању СНСД почети 3. септембра и да мисли да има шта да покаже.

“Један дио активности које смо радили јесте и данашњи долазак `Џенерал електрика` везано за опрему за Клинички центар (Бањалука), који је прије неколико година изгледао тужно. Данас су многе ствари у њему обновљене, мада тај процес још није завршен. Није ни могуће то учинити у кратком времену, већ се мора радити дугорочно, јер нисмо смјели угасити функције да би се радила реконструкција”, рекао је Додик.

Он је истакао да је Влада на чијем је челу много урадила на инфраструктури у локалним заједницама, као што је водовод и канализација, додавши да се у посљедње вријеме реализују многи пројекти попут отварања погона дрвопрераде у Милићима и изградње хидроелектране у Калиновику.

Додик је навео и да је направљена ускотрачна пруга у Вишеграду и да слиједи отварање радиотерапијског центра у Бањалуци, једног од најсавременијих у региону.

“Покушававамо да, прије свега, очувамо и вратимо достојанство РС, да уводимо најбоље праксе и најсавременију опрему”, нагласио је Додик.

Он је рекао да није тачно да га на изборима неће подржати ДНС зато што је члан те странке Хаџи-Јован Митровић то изјавио, додавши да је добио потврду од предсједника странке Марка Павића да је то Митровићев лични став и да је он дио проблема који ДНС има.

SHARE

Оставите одговор