Некадашњи директор Полиције Републике Српске /РС/ Драгомир Андан већ други дан штрајкује глађу испред просторија ОХР-а у Бањалуци, тражећи од ОХР-а да га рехабилитује и врати му право на рад и лична документа.Одговарајући на питање да ли је упознат са јучерашњим ставом ОХР-а да још нису стечени услови да му буду укинуте санкције, Андан је рекао Срни да се „не налази ни у каквом свјетском злогласном затвору, па да својим понашањем стиче услове за ослобађање, већ да је обесправљен и без доказа и чињеница кажњен човјек“.

Андан је поручио да ће наставити штрајк глађу до крајње границе људске издржљивости и додао да га током јучерашњег дана и ноћи проведене испред просторија ОХР-а није посјетио нико од представника ОХР-а, нити званичника РС.

Он каже да му грађани дају подршку.

Андан је јуче почео штрајк глађу испред просторија ОХР-а у Бањалуци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му лична документа.

Испред просторија ОХР у Бањалуци, гдје Андан штрајкује глађу, налази се транспарент на којем пише „Хоћу да живим као сви нормални људи“.

Некадашњи високи представник у БиХ Мирослав Лајчак смијенио је Андана 10. јула 2007. године.

ОХР је јуче саопштио да не постоје нове околности које би оправдале укидање санкција наметнутих Андану 2007. године, те да стога оне и даље остају на снази.

Leave a Reply