SHARE

Бивши предсједник Републике Српске (РС) Радован Караџић поновио је данас позив Судском вијећу Хашког трибунала да одржи саслушање поводом његовог захтјева властима БиХ за достављање докумената,оцјењујући да је “њихова сарадња једноставно незадовољавајућа”, саопштено је Трибунала.

“Изгледа да власти у БиХ поједине документе уопште нису тражиле, а немогућност да се пронађу документи у вези са летовима за Тузлу, тражени још у јуну прошле године, не указују на постојање добре воље у потрази за материјалом”, наводи се у поднеску.

Караџић наводи да би организовање саслушања “могло имати користан ефекат на Предсједништво БиХ и натјерати их да одреде особу која би координисала сарадњу са Трибуналом, као што је то тражио Савјет министара”.

Поднесак је предат након што су власти БиХ прошле седмице доставиле одговор у коме се указује да “неки органи још нису завршили претрагу за документима и да Предсједништво није предузело акције поводом захтјева Савјета министара о именовању особе која би координисала сарадњу са Трибуналом”.

SHARE

Оставите одговор