Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržava održavanje posebne sjednice parlamenta RS i zauzimanje stava o zakonu o popisu stanovništva u BiH, izjavio je šef ovog poslaničkog kluba Borislav Bojić.

„Zakon o popisu stanovništa je nephodan u RS i u BiH. Sporna je odredba člana 48. za koju nam nije poznato kako se našla u zakonu koja definiše neke stvari koje nisu predmet samog zakona, već je to predmet Ustava“, rekao je Bojić novinarima danas u Banjaluci, nakon završetka Kolegijuma parlamenta RS.

Bojić navodi da je SNSD u proceduri, pripremi i predlaganju ovog zakona mogao učiniti mnogo više u smislu da se ova sporna odredba člana 48. zakona ne nađe uopšte u tom zakonu.

„SNSD ima dovoljno kapaciteta u parlamentu BiH, Savjetu ministara BiH da se ova odredba ne nađe u zakonu. Klub poslanika SDS-a ne spori potrebu da parlament RS zauzme stav o ovom pitanju koje je veoma važno za RS i vjerujem da će popisa biti i da formiranje nacionalnih reprezentacija neće biti iz 1991. godine, već na bazi stavrnosti u RS i BiH“, zaključio je Bojić.

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za 7. septembar 26. posebnu sjednicu parlamenta RS u Banjaluci na kojoj će biti riječi o utvrđivanju stava o zakonu o popisu stanovništva u BiH.

Ostavi poruku