Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске подржава одржавање посебне сједнице парламента РС и заузимање става о закону о попису становништва у БиХ, изјавио је шеф овог посланичког клуба Борислав Бојић.

„Закон о попису становништа је непходан у РС и у БиХ. Спорна је одредба члана 48. за коју нам није познато како се нашла у закону која дефинише неке ствари које нису предмет самог закона, већ је то предмет Устава“, рекао је Бојић новинарима данас у Бањалуци, након завршетка Колегијума парламента РС.

Бојић наводи да је СНСД у процедури, припреми и предлагању овог закона могао учинити много више у смислу да се ова спорна одредба члана 48. закона не нађе уопште у том закону.

„СНСД има довољно капацитета у парламенту БиХ, Савјету министара БиХ да се ова одредба не нађе у закону. Клуб посланика СДС-а не спори потребу да парламент РС заузме став о овом питању које је веома важно за РС и вјерујем да ће пописа бити и да формирање националних репрезентација неће бити из 1991. године, већ на бази ставрности у РС и БиХ“, закључио је Бојић.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за 7. септембар 26. посебну сједницу парламента РС у Бањалуци на којој ће бити ријечи о утврђивању става о закону о попису становништва у БиХ.

Ostavi poruku