Насловна Вијести Влаховићу одређен једномјесечни притвор

Влаховићу одређен једномјесечни притвор

2

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Веселину Влаховићу Батку, који се сумњичи за ратни злочин против цивилног бошњачког и хрватског становништва почињен у сарајевским насељима Грбавица и Враца од 1992. до 1995. године.Суд је, након разматрања поднесеног доказног материјала, утврдио да постоји основана сумња да је осумњичени починио кривично дјело које му се ставља на терет, саопштила је Балканска истраживачка мрежа /БИРН/.

Суд је одредио притвор цијенећи да постоје околности које указују на опасност од бјекства осумњиченог, као и да постоје нарочите околности које указују да би осумњичени пуштањем на слободу ометао кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике.

Влаховићу је одређен притвор и због ванредних околности, јер се ради о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора десет година или тежа казна, а с обзиром на начин извршења или посљедицу кривичног дјела, постоји стварна пријетња нарушавања јавног реда пуштањем осумњиченог на слободу, наводи се у саопштењу.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је новинарима да је незахвално прогнозирати када ће бити подигнута оптужница за коју је већ сада извјесно да ће бити веома опширна јер ће обухватати велики број кривичних дјела.

Веселин Влаховић Батко, осумњичени за ратни злочин почињен у Сарајеву, синоћ је око 20.00 часова изручен правосуђу БиХ.

За Влаховићем је у октобру 2008. расписана потјерница, а ухапшен је у Шпанији почетком марта 2010. године.

Његово изручење тражиле су БиХ, Србија те Црна Гора, гдје је био на одслужењу казне за разбојништво и насилничко понашање и одакле је побјегао у јуну 2001. године.

Влада Шпаније је крајем јула 2010. године донијела одлуку о екстрадицији Влаховића правосудним органима БиХ.

2 КОМЕНТАРИ

Ostavi poruku

Exit mobile version