Осумњичени за ратне злочине у Сарајеву Веселин Влаховић Батко депортован је авионом из Мадрида на сарајевски аеродром, саопштено је из Тужилаштва БиХ.У пратњи полицијских службеника Граничне полиције БиХ, Влаховић је синоћ на аеродрому Сарајево предат полицијским службеницима државне агенције за истраге и заштиту и припадницима судске полиције.

Осумњиченом Влаховићу, приликом издавања медјународне потернице расписане на захтев Тужилаштва БиХ, већ је одредјен притвор и он је приведен у притворске просторије Комплекса правосудних институција БиХ.

Влаховић је осумњичен да је починио кривично дело ратног злочина против цивилног становништва. Он се сумњичи за ратне злочине почињене над цивилима бошњачке и хрватске националности, на подручју сарајевских насеља Грбавица и Враца.

Осумњичен је и да је лично починио убиства хладним и ватреним оружјем, за злостављање, пљачкање, наношење тешких телесних и душевних повреда, силовања, као и присилна одводјења многих цивила из њихових станова у насељима Грбавица и Враца, којима се од тада губи сваки траг.

Ратни злочини за које се сумњичи Влаховић почињени су на изразито суров и свиреп начин.

Посебно одељење за ратне злочине наставља рад на предмету са циљем скорог подизања оптужнице против Влаховића и његовог даљег кривичног гоњења.

„Тужилаштво БиХ овим путем захваљује властима Шпаније, које су одобриле изручење Влаховића правосудним органима Босне и Херцеговине“, наведено је у саопштењу.

Ostavi poruku