Предсједништво БиХ разматраће данас Приједлог платформе за наступ делегације БиХ на 65. засједању Генералне скупштине УН у септембру.Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић најавио да ће предложити одређене измјене предложене платформе.

„Оно је што је предложено мора доживјети одређене промјене, што ћу предложити. Видјећемо како ће то пратити друга два члана Предсједништва БиХ“, рекао је Радмановић Срни.

Он је потврдио да ће затражити да се на сједници Предсједништва расправља о резолуцији о Косову, коју је Србија поднијела у УН.

„Мој став о томе је потпуно јасан. Неопходно је да БиХ подржи резолуцију Београда, јер како Србија гарантује територијални интегритет БиХ ваљда и БиХ треба да гарантује територијални интегритет Србије“, рекао је Радмановић.

На дневном реду данашње сједнице је и позив за учешће предсједавајућег Предсједништва БиХ на округлом столу УНЕСКО-а у Њујорку 21. септембра, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Чланови Предсједништва БиХ разматраће и Приједлог одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума између Савјета министара БиХ и кабинета министара Украјине о олакшицама код издавања виза, те Приједлог одлуке о рјешавању вишкова наоружања, муниције и минско-експлозивних средстава за Оружане снаге БиХ.

Биће разматрани и Приједлог одлуке о именовању шефа контингента Оружаних снага БиХ у мировној операцији ИСАФ у Авганистану и Приједлог одлуке о упућивању тима Оружаних снага БиХ у Авганистан ради извиђања.

Ostavi poruku