Predsjedništvo BiH razmatraće danas Prijedlog platforme za nastup delegacije BiH na 65. zasjedanju Generalne skupštine UN u septembru.Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović najavio da će predložiti određene izmjene predložene platforme.

„Ono je što je predloženo mora doživjeti određene promjene, što ću predložiti. Vidjećemo kako će to pratiti druga dva člana Predsjedništva BiH“, rekao je Radmanović Srni.

On je potvrdio da će zatražiti da se na sjednici Predsjedništva raspravlja o rezoluciji o Kosovu, koju je Srbija podnijela u UN.

„Moj stav o tome je potpuno jasan. Neophodno je da BiH podrži rezoluciju Beograda, jer kako Srbija garantuje teritorijalni integritet BiH valjda i BiH treba da garantuje teritorijalni integritet Srbije“, rekao je Radmanović.

Na dnevnom redu današnje sjednice je i poziv za učešće predsjedavajućeg Predsjedništva BiH na okruglom stolu UNESKO-a u Njujorku 21. septembra, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Članovi Predsjedništva BiH razmatraće i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara BiH i kabineta ministara Ukrajine o olakšicama kod izdavanja viza, te Prijedlog odluke o rješavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za Oružane snage BiH.

Biće razmatrani i Prijedlog odluke o imenovanju šefa kontingenta Oružanih snaga BiH u mirovnoj operaciji ISAF u Avganistanu i Prijedlog odluke o upućivanju tima Oružanih snaga BiH u Avganistan radi izviđanja.

Ostavi poruku