Пред Судом БиХ за данас је заказан наставак рочишта по тужби православног свештеника Јеремије Старовлаха и његовог сина Александра против БиХ, које је одгођено 30. јуна на захтјев законског заступника тужене стране.Правобранилац БиХ тада се обратио Суду БиХ тражећи одгађање рочишта због обимности поступка и затражио додатне налазе вјештака судске медицине који им нису достављени да би обавио увид и припремио се за рочиште.

За рочиште, које је 30. јуна одгођено, било је најављено свједочење вјештака медицинске струке Фарука Куленовића и Жарка Савића који нису присуствовали ни рочишту одржаном 17. маја, јер се нису могли изјаснити о умањењу радне способности Старовлаха.

Старовлахов адвокат Миљко Пуцар затражио је и вјештачење доктора Јелице Којовић из Бањалуке.

Припадници СФОР-а су 1. априла 2004. године у 1.00 час упали у Парохијски дом на Палама у потрази за некадашњим предсједником Републике Српске Радованом Караџићем. У бруталној акцији СФОР-а тешко су претучени православни свештеник, архијерејски намјесник сарајевски протојереј ставрофор Јеремија Старовлах и његов син Александар.

Након премлаћивања, обојица су се три мјесеца лијечила у Клиничком центру у Тузли, а потом су пребачени на Војно-медицинску академију у Београду.

Александар Старовлах остао је стоодстотни инвалид који зависи од туђе његе и помоћи.

Пуцар је раније изјавио да постоје докази да су Старовласи до сада за лијечење потрошили око 63.000 КМ и да се углавном ради о трошковима боравка у бањама и за помагала, али да се и остали трошкови могу утврдити на основу слободне судијске процјене.

И тада, као и данас, СФОР тврди да је сила коју су примијенили у овој акцији била оправдана. НАТО је одбио да плати одштету Старовласима, уз образложење да се радило о војној акцији, а ни БиХ, у којој се примјењује европска Конвенција о људским правима и која је потписник повеље УН, није им пружила заштиту, већ је дала имунитет НАТО снагама.

Ostavi poruku