Насловна Вијести Дачић о Калинићу и Шарићу

Дачић о Калинићу и Шарићу

0

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић очекује расветљавање неких кривичних дела и тешких убистава у последњих десет година након што је из Хрватске Србији изручен припадник  „земунског клана“ Сретко Калинић.Министар је, гостујући на РТС-у, рекао да би могао да буде расветљен значајан број таквих дела, као и да постоји могућност да буде и неких нових детаља везани за убиство премијера Зорана Дјиндјића.

Важни ће бити искази и Калинића и „његовог колеге“ Зорана Симовића, пре свега за расветљавање начина на који су се они сакривали седам година, рекао је Дачић који данас путује у Салцбург на регионални форум и састанак министара унутрашњих послова.

Он је тим поводом рекао да је реч о форуму који окупља 14 земаља од Аустрије па до Мадјарске, Румуније, Бугарске и Молдавије и да ће имати низ, како је рекао, оперативних састанака.

Требало би, казао је, да буду размењене информације о „случају Хипо банке“.

Један аустријски лист је пренео да је одбегли нарко-бос кога потражује српски интерпол Дарко Шарић управо преко те банке изнео новац из земље.

Министар је казао да Србија званично није добила никакве информације у вези с тим, али је додао да ће „део који је битан за Србију, свакако бити предмет даље истраге“.

„Разменили смо податке и када су биле афере у другим великим компанијама као што је ‘мерцедес’, односно њихови огранци који су постојали у Србији и свакако да ће истрага и тим поводом и на основу свих других информација које добијемо из иностранства бити детаљно водјена у Србији“, најавио је Дачић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version