Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić očekuje rasvetljavanje nekih krivičnih dela i teških ubistava u poslednjih deset godina nakon što je iz Hrvatske Srbiji izručen pripadnik  „zemunskog klana“ Sretko Kalinić.Ministar je, gostujući na RTS-u, rekao da bi mogao da bude rasvetljen značajan broj takvih dela, kao i da postoji mogućnost da bude i nekih novih detalja vezani za ubistvo premijera Zorana Djindjića.

Važni će biti iskazi i Kalinića i „njegovog kolege“ Zorana Simovića, pre svega za rasvetljavanje načina na koji su se oni sakrivali sedam godina, rekao je Dačić koji danas putuje u Salcburg na regionalni forum i sastanak ministara unutrašnjih poslova.

On je tim povodom rekao da je reč o forumu koji okuplja 14 zemalja od Austrije pa do Madjarske, Rumunije, Bugarske i Moldavije i da će imati niz, kako je rekao, operativnih sastanaka.

Trebalo bi, kazao je, da budu razmenjene informacije o „slučaju Hipo banke“.

Jedan austrijski list je preneo da je odbegli narko-bos koga potražuje srpski interpol Darko Šarić upravo preko te banke izneo novac iz zemlje.

Ministar je kazao da Srbija zvanično nije dobila nikakve informacije u vezi s tim, ali je dodao da će „deo koji je bitan za Srbiju, svakako biti predmet dalje istrage“.

„Razmenili smo podatke i kada su bile afere u drugim velikim kompanijama kao što je ‘mercedes’, odnosno njihovi ogranci koji su postojali u Srbiji i svakako da će istraga i tim povodom i na osnovu svih drugih informacija koje dobijemo iz inostranstva biti detaljno vodjena u Srbiji“, najavio je Dačić.

Ostavi poruku