Broj ubijenih u današnjim napadima na iračku policiju dostigao je 46, a povredjenih 160, pošto je u najnovijem napadu bombaša samoubice poginulo najmanje 26 ljudi.Prethodno je u napadima širom Iraka ubijeno 20 ljudi.

Najmanje 26 ljudi je izgubilo život, a 87 ranjeno kada je bombaš samoubica u automobilu aktivirao eksploziv ispred policijske stanice u Kutu, na jugu Iraka, naveli su bolnički izvori.

Prethodno je u sličnom napadu na policijsku stanicu u Bagdadu život izgubilo 15 osoba, od kojih šest policajca i devet civila, a ranjeno 58 ljudi, prenele su agencije.

U eksploziji parkiranog automobila bombe u centru iračke prestonice ubijeno je dvoje ljudi, a ranjeno sedam, a u odvojenom napadu je ubijen jedan policajac.

U severnom gradu Kirkuku ubijen je jedan policajac, a ranjeno osmoro ljudi.

U Basri, na jugu Iraka, jedna osoba je poginula, a osam ranjeno kada je eksplodirao automobil bomba.

Eksplozija je bilo i u drugim iračkim gradovima, iz kojih stižu izveštaji o povredjenima.

U Iraku je povišen nivo bezbednosti zbog napada pobunjenika posle izbora u martu, na kojima nije bilo jasnog pobednika. U zemlji i dalje vlada politička neizvesnost.

Istovremeno, američka vojska planira da okonča sve borbene operacije do kraja avgusta i da u Iraku ostavi samo osoblje zaduženo za obuku iračkih snaga.

Ostavi poruku