SHARE

Број убијених у данашњим нападима на ирачку полицију достигао је 46, а повредјених 160, пошто је у најновијем нападу бомбаша самоубице погинуло најмање 26 људи.Претходно је у нападима широм Ирака убијено 20 људи.

Најмање 26 људи је изгубило живот, а 87 рањено када је бомбаш самоубица у аутомобилу активирао експлозив испред полицијске станице у Куту, на југу Ирака, навели су болнички извори.

Претходно је у сличном нападу на полицијску станицу у Багдаду живот изгубило 15 особа, од којих шест полицајца и девет цивила, а рањено 58 људи, пренеле су агенције.

У експлозији паркираног аутомобила бомбе у центру ирачке престонице убијено је двоје људи, а рањено седам, а у одвојеном нападу је убијен један полицајац.

У северном граду Киркуку убијен је један полицајац, а рањено осморо људи.

У Басри, на југу Ирака, једна особа је погинула, а осам рањено када је експлодирао аутомобил бомба.

Експлозија је било и у другим ирачким градовима, из којих стижу извештаји о повредјенима.

У Ираку је повишен ниво безбедности због напада побуњеника после избора у марту, на којима није било јасног победника. У земљи и даље влада политичка неизвесност.

Истовремено, америчка војска планира да оконча све борбене операције до краја августа и да у Ираку остави само особље задужено за обуку ирачких снага.

SHARE

Оставите одговор