Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /RS/ Nebojša Radmanović potvrdio je Srni da će zatražiti da na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva bude raspravljano o rezoluciji o Kosovu, koju je Srbija podnijela u UN.„Moj stav o tome je potpuno jasan. Neophodno je da BiH podrži rezoluciju Beograda, jer kako Srbija garantuje teritorijalni integritet BiH valjda i BiH treba da garantuje teritorijalni integritet Srbije“, rekao je Ramanović.

Član Predsjedništva BiH iz RS istakao je da je teško u ovom trenutku govoriti o epilogu sutrašnje rasprave o prijedlogu rezolucije Srbije u UN.

„Kada je riječ o platformi za nastup u UN na redovnom septembarskom zasjedanju Generalne skupštine UN i ona je, kao jedan vrlo obiman materijal, sutra na usaglašavanju. Ne mogu unaprijed reći da li će biti usaglašeno ili ne“, rekao je Radmanović.

Radmanović je najavio da će predložiti određene izmjene predložene platforme za nastup bosanskohercegovačke delegacije na zasjedanju Generalne skupštine UN.

„Ono je što je predloženo mora doživjeti određene promjene, što ću predložiti. Vidjećemo kako će to pratiti druga dva člana Predsjedništva BiH“, dodao je Radmanović.

Iz Predsjedništva BiH danas je saopšteno da bi sutra na sjednici u Sarajevu trebao biti razmatran Prijedlog platforme za nastup bosanskohercegovačke delegacije na 65. zasjedanju Generalne skupštine UN.

Generalna skupština UN trebalo bi da 9. septembra raspravlja o rezoluciji o Kosovu, koju je Beograd podnio poslije objavljivanja mišljenja Međunarodnog suda pravde.

Beogradska štampa danas piše da Srbija očekuje da BiH u Generalnoj skupštini UN glasa za srpski prijedlog rezolucije, a da države sa prostora bivše Jugoslavije koje su priznale jednostranu kosovsku nezavisnost budu uzdržane prilikom izjašnjavanja.

Ostavi poruku