Demokratska partija spremna je da podrži Mladena Ivanića, kandidata opozicione koalicije „Zajedno za Srpsku“ za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima u BiH,ali će konačnu odluku o tome donijeti Glavni odbor DP-a na sjednici zakazanoj za 29. avgust.
Lider Demokratske partije Dragan Čavić rekao je da ova stranka „ima hiljadu argumenata koji je opredeljuju da podrži Ivanića“ i da smatraju da je on ubjedljivo najbolji kandidat iz RS za srpskog člana Predsjedništva BiH. „Slažemo se u brojnim političkim pitanjima i to je razuman razlog zbog kojeg dajemo ovu podršku“, rekao je Čavić novinarima u Banjaluci nakon sastanka rukovodstva DP-a i PDP-a.

Lider PDP-a Mladen Ivanić izrazio je zahvalnost rukovodstvu DP-a na prijedlogu za podršku njegovoj kandidaturi za srpskog člana Predsjedništva BiH. „Moje iskreno opredjeljenje je da je veoma bitno da opozicija u RS što je moguće više bude udružena, jer smatram da je to način na koji se nedemokratska vlast u RS jedino može skinuti“, istakao je Ivanić.

On je dodao da PDP ima mnogo zajedničkih stavova sa DP-om, posebno u vezi sa ekonomskom i političkom situacijom u RS, za koje cijene da „sve više ide ka svojevrsnoj ekonomskoj katastrofi, što je vidljivo iz izvještaja o konsolidovanom budžetu RS iz kojeg se vidi da je Srpska potrošila 450 miliona KM više nego što je mogla i imala“.

Ostavi poruku