Демократска партија спремна је да подржи Младена Иванића, кандидата опозиционе коалиције „Заједно за Српску“ за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима у БиХ, али ће коначну одлуку о томе донијети Главни одбор ДП-а на сједници заказаној за 29. август.
Лидер Демократске партије Драган Чавић рекао је да ова странка „има хиљаду аргумената који је опредељују да подржи Иванића“ и да сматрају да је он убједљиво најбољи кандидат из РС за српског члана Предсједништва БиХ. „Слажемо се у бројним политичким питањима и то је разуман разлог због којег дајемо ову подршку“, рекао је Чавић новинарима у Бањалуци након састанка руководства ДП-а и ПДП-а.

Лидер ПДП-а Младен Иванић изразио је захвалност руководству ДП-а на приједлогу за подршку његовој кандидатури за српског члана Предсједништва БиХ. „Моје искрено опредјељење је да је веома битно да опозиција у РС што је могуће више буде удружена, јер сматрам да је то начин на који се недемократска власт у РС једино може скинути“, истакао је Иванић.

Он је додао да ПДП има много заједничких ставова са ДП-ом, посебно у вези са економском и политичком ситуацијом у РС, за које цијене да „све више иде ка својеврсној економској катастрофи, што је видљиво из извјештаја о консолидованом буџету РС из којег се види да је Српска потрошила 450 милиона КМ више него што је могла и имала“.

Ostavi poruku