Fudbalski klub „Partizan“ iz Beograda kvalifikovao se u Ligu šampiona nakon pobjede nad belgijskim „Anderlehtom“ u Briselu.Pobjeda Beograđana uslijedila je nakon boljeg izvođenja penala. Naime, golman „Partizana“ Radiša Ilić imao je manje posla od svog belgijskog kolege Silvija Protoa, pa iako nije odbranio nijedan penal, igrači „Anderlehta“ su promašili okvir gola u čak tri šuta sa bijele tačke, što je „Partizanu“ donijelo plasman u ovo najprestižnije fudbalsko klupsko takmičenje.

U regularnom dijelu utakmice „Partizan“ je poveo sa dva gola koje je dao Brazilac Gabrijel Kleo u 15. i 53. minutu, nakon čega je „Anderleht“ izjednačio golovima Lukakua u 64. i Žilea u 72. minutu, tako da je regularni dio utakmice završen sa 2:2.

U produžecima nije bilo golova, a nakon izvođenja penala „Partizan“ je u ukupnom skoru bio bolji i pobijedio „Anderleht“ rezultatom 4:5. Utakmicu je obilježilo i izuzetno dobro suđenje škotskog sudije Krega Tomsona.

Beogradski „Partizan“ će za kvalifikovanje u Ligu šampiona od UEFE dobiti 7,1 miliona evra, a „Partizanovi“ igrači će za pobjedu nad „Anderlehtom“od uprave kluba biti nagrađeni sa po 40.000 evra.

Ostavi poruku