SHARE

Фудбалски клуб “Партизан” из Београда квалификовао се у Лигу шампиона након побједе над белгијским “Андерлехтом” у Бриселу.Побједа Београђана услиједила је након бољег извођења пенала. Наиме, голман “Партизана” Радиша Илић имао је мање посла од свог белгијског колеге Силвија Протоа, па иако није одбранио ниједан пенал, играчи “Андерлехта” су промашили оквир гола у чак три шута са бијеле тачке, што је “Партизану” донијело пласман у ово најпрестижније фудбалско клупско такмичење.

У регуларном дијелу утакмице “Партизан” је повео са два гола које је дао Бразилац Габријел Клео у 15. и 53. минуту, након чега је “Андерлехт” изједначио головима Лукакуа у 64. и Жилеа у 72. минуту, тако да је регуларни дио утакмице завршен са 2:2.

У продужецима није било голова, а након извођења пенала “Партизан” је у укупном скору био бољи и побиједио “Андерлехт” резултатом 4:5. Утакмицу је обиљежило и изузетно добро суђење шкотског судије Крега Томсона.

Београдски “Партизан” ће за квалификовање у Лигу шампиона од УЕФЕ добити 7,1 милиона евра, а “Партизанови” играчи ће за побједу над “Андерлехтом”од управе клуба бити награђени са по 40.000 евра.

SHARE

Оставите одговор