Насловна Вијести Погинуло свих 14 путника

Погинуло свих 14 путника

0

Свих 14 путника погинуло је јутрос када се након полијетања у Катманду срушио авион непалске авиокомпаније, изјавио је шеф спасилачке службе.„Наше екипе су стигле на мјесто несреће и могу да потврдим да нема преживјелих. Свих 14 путника је погинуло“, изјавио је Бимлеш Лал Крна, званичник за спасилачке акције при цивилној авијацији.

Авион „Агни ер“ кренуо је ка туристичком мјесту Лукла, у региону Еверест, у источном дијелу Непала када се срушио јужно од Катмандуа, изјавио је портпарол Министарства унутрашњих послова Џајамукунда Канал.

Према најновијим информацијама, у авиону је било 14 путника, а не 15 како је првобитно саопштено.

Туристичке службе наводе да је међу путницима било шест странаца, међу којима су четири америчка и по један јапански и британски држављанин.

Узрок несреће још није познат.

Хиљаде туриста сваке године борави у Лукли, око 140 километара сјевероисточно од Катмандуа – да би посјетило регион Хималаја који се граничи са Тибетом.

Писта, дуга 550 метара, налази се на обронку планине на надморској висини од 2.757 метара и сматра се најтежом пистом за слијетање авиона у свијету. Посљедња велика авионска несрећа у Непалу догодила се 2008. године, када се у Лукли срушио авион са 18 путника.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version