Svih 14 putnika poginulo je jutros kada se nakon polijetanja u Katmandu srušio avion nepalske aviokompanije, izjavio je šef spasilačke službe.„Naše ekipe su stigle na mjesto nesreće i mogu da potvrdim da nema preživjelih. Svih 14 putnika je poginulo“, izjavio je Bimleš Lal Krna, zvaničnik za spasilačke akcije pri civilnoj avijaciji.

Avion „Agni er“ krenuo je ka turističkom mjestu Lukla, u regionu Everest, u istočnom dijelu Nepala kada se srušio južno od Katmandua, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Džajamukunda Kanal.

Prema najnovijim informacijama, u avionu je bilo 14 putnika, a ne 15 kako je prvobitno saopšteno.

Turističke službe navode da je među putnicima bilo šest stranaca, među kojima su četiri američka i po jedan japanski i britanski državljanin.

Uzrok nesreće još nije poznat.

Hiljade turista svake godine boravi u Lukli, oko 140 kilometara sjeveroistočno od Katmandua – da bi posjetilo region Himalaja koji se graniči sa Tibetom.

Pista, duga 550 metara, nalazi se na obronku planine na nadmorskoj visini od 2.757 metara i smatra se najtežom pistom za slijetanje aviona u svijetu. Posljednja velika avionska nesreća u Nepalu dogodila se 2008. godine, kada se u Lukli srušio avion sa 18 putnika.

Ostavi poruku