Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да ће Ратка Младића „истерати из рупе“ и да је даноноћни рад надлежних органа довео до проналажења снимака и телефонских разговора Младића, који су у фебруару заплењени у његовој кући.Вукчевић је у интервјуу „Пресу“ рекао да сада преслушава разговоре које је тајно снимао бивши командант Војске РС, а који су већ предати хашком тужилаштву.

„Истераћемо Ратка Младића из рупе. Верујем да сам био врло јасан у тој изјави. Двадесетчетворочасовни рад у том циљу који спроводе све службе и државни органи ове земље у оквиру Акционог тима, до сада су довели до веома корисних материјала: снимака телефонских разговора, његових бележница…“, истакао је Вукчевић.

Он је подсетио да је то достављено Хашком трибуналу и даље се користи доприносећи процесима који се тамо воде.

Вукчевић је рекао да никада није помињао оставку ако не пронадје Младића, већ ће бити упоран и радити до краја.

Он је казао да је потпуно иста активност државних органа и служби усмерена и ка другом хашком бегунцу Горану Хаџићу и његовом пребацивању у Хаг.

„Измедју њега (Хаџића) и Ратка Младића у том смислу нема разлике“, додао је Вукчевић.

Поводом наводне масовне гробнице Албанаца код Рашке, он је рекао да је анализа земљишта  тек почела, да су на више места узети узорци, али „оном месту на ком мислимо да се тела налазе једва да се пришло“.

„У медјувремену се дају изјаве противно закону и члану 504 ?. Предмет је службена тајна. Они који изјављују да тамо нема ничега, вероватно проналазе себе у неким прошлим временима. Еулексов извештај од 8. јула 2010. јасно указује да се испод куће по свој прилици налази басен“, казао је Вукчевић.

„Исто тако колеге из Еулекса нас упозоравају да техника и начин на који се спроводи анализа терена није адекватна и на крају нам указују на недостатак чврсте геологије испод зграде, чиме је јасно стављено до знања да ту треба вршити истраживање. На то смо и упозорили наше колеге из истраге“, додао је он.

Према његовим речима, Еулексов извештај, осим што упозорава, указује на сумњу да у истрази има опструкције.

„У понедељак смо по други пут писали истражном судији Посебног одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, у којем предлажемо да се истрага настави“, рекао је Вукчевић.

Ostavi poruku