Naslovna Vijesti Optužnica protiv Stojića

Optužnica protiv Stojića

0

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Stojić Mirka zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja  i krivičnog djela Primanja mita. Optužnica Stojića tereti da je  u periodu obavljanja  dužnosti generalnog sekretara,  odnosno šefa kabineta predsjednika Republike Srpske, iskoristio svoj službeni položaj, zaključivajući  fiktivne ugovore  o vršenju  raznih vrsta usluga prilikom rekonstrukcije i adaptacije palate Predsjednika Republike Srpske, bez realizacije tih ugovora i bez namjere stvarne realizacije tih ugovora.

Stojiću se stavlja na teret i zaključivanje   fiktivnog ugovora o zakupu stana za potrebe službe predsjednika, a svoj službeni položaj  je iskoristio  i utvrđujući sebi, bez pravnog osnova, pravo na novčanu naknadu na ime obavljanja dodatnih poslova iz nadležnosti generalnog sekretara, odnosno šefa kabineta  predsjednika Republike Srpske.

U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, prema navodima optužnice, Stojić je  iskoristio svoj položaj  i u vrijeme pripremanja sahrane pokojnog predsjednika Republike Srpske, na način da je iz budžeta Republike Srpske isplaćena novčana naknada za usluge snimanja i pripreme  sahrane, iako takve usluge nisu vršene, s obzirom da je po Odluci Vlade  troškove sahrane snosila Vlada Republike Srpske.

Istragom je utvrđeno  da je Stojić  nezakonitim radnjama koje mu se stavljaju na teret, a koje su precizirane  u sedam tačaka optužnice,  sebi ili drugom  pribavio ili  imao namjeru da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od  preko   350.000,00 KM.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version