Насловна Вијести Контроле тамо гдје су Срби

Контроле тамо гдје су Срби

0

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић оцијенила је да најава ресорног министра Свена Алкалаја да ће бити обављене контроле амбасада БиХ у свијету представља политички покушај Странке за БиХ и Алкалаја да пред изборе покажу да се у том министарству нешто ради.„Унутрашње контроле постоје откако постоји и Министарство иностраних послова БиХ, а ако неко заиста хоће да доведе у ред ову институцију, питање је зашто нису реаговали по ранијим лошим ревизорским извјештајима и спријечили недозвољене радње“, рекла је Ана Тишић-Бабић и додала да је било много времена да се ово министарство доведе у ред.

Она је раније упозоравала да се у појединим дипломатско-конзуларним представништвима дешавају проневјере, те да ни у самом Министарству није много боља ситуација, пише „Глас Српске“.

Шеф Кабинета замјеника министра спољних послова Жељко Самарџија истакао је да нису случајно наведена представништва БиХ у Каиру, Истамбулу и Риму. Амбасадор БиХ у Каиру је Слободан Шоја, на челу Генералног конзулата БиХ у Истамбулу је Бране Пећанац, а у Риму Бранко Кесић.

Министарство иностраних послова БиХ четири године заредом имало је извјештаје са резервом, много новца се трошило на путовања, гориво, телефонске рачуне, репрезентацију и ништа није предузето по том питању, наводи лист.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version