Naslovna Vijesti Reč Gospodnju širi sa skejtborda

Reč Gospodnju širi sa skejtborda

0

Sveštenici koriste razne načine da ljude približe Hristu i veri. Zolatn Lendvaji je odlučio da reč Gospodnju širi vozeći skejtbord i tako privuče mlađe vernike. Nije se, međutim, nadao da će postati i Internet senzacija, zahvaljujući snimku na JuTjubu.

Jedan mađarski sveštenik koji na skejtbordu širi reč Božju postao je Internet senzacija.

Video snimak 45-godišnjeg sveštenika Zoltana Lendvaja u „akciji“ na skejtu videlo je dosad blizu 170.000 posetilaca JuTjuba.

Snimak, koji nosi naziv „Smešni sveštenik na skejtu“, prikazuje Lendvaja kako u dugoj crnoj mantiji upravlja daskom na četiri točka.

Vožnja skejta, objasnio je sveštenik, pomaže mu da privuče mlade u crkvu i da im pokaže put do Boga.

Inspiraciju za ovako nešto dobio je, kako kaže, od svetog Đovanija Boska, italijanskog sveštenika i učitelja iz 19. veka koji je svoj život posvetio siromašnoj deci, podučavajući ih pomoću raznih igara.

„Mnogo puta sam osetio da je to način na koji mogu ljude da približim Isusu“, izjavio je Lendvaj agenciji Rojters, navodeći da je naučio da skejtuje sa 14 godina u školi.

Kada je postao sveštenik shvatio je da ova veština može biti efikasnija od propovedi da privuče mlade u crkvu.

Tri tinejdžera koji nikada ranije nisu bili u crkvi počeli su redovno da dolaze nakon što im je pokazao nekoliko trikova na svom skejtu, ispričao je Lendvaj koji živi i propoveda u Rediču, malom mađarskom selu na granici sa Slovenijom.

Njegov način propovedanja ima, međutim, i svoju cenu: dosad je poklonio šest skejtborda mladim vernicima.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version