Свештеници користе разне начине да људе приближе Христу и вери. Золатн Лендваји је одлучио да реч Господњу шири возећи скејтборд и тако привуче млађе вернике. Није се, међутим, надао да ће постати и Интернет сензација, захваљујући снимку на ЈуТјубу.

Један мађарски свештеник који на скејтборду шири реч Божју постао је Интернет сензација.

Видео снимак 45-годишњег свештеника Золтана Лендваја у „акцији“ на скејту видело је досад близу 170.000 посетилаца ЈуТјуба.

Снимак, који носи назив „Смешни свештеник на скејту“, приказује Лендваја како у дугој црној мантији управља даском на четири точка.

Вожња скејта, објаснио је свештеник, помаже му да привуче младе у цркву и да им покаже пут до Бога.

Инспирацију за овако нешто добио је, како каже, од светог Ђованија Боска, италијанског свештеника и учитеља из 19. века који је свој живот посветио сиромашној деци, подучавајући их помоћу разних игара.

„Много пута сам осетио да је то начин на који могу људе да приближим Исусу“, изјавио је Лендвај агенцији Ројтерс, наводећи да је научио да скејтује са 14 година у школи.

Када је постао свештеник схватио је да ова вештина може бити ефикаснија од проповеди да привуче младе у цркву.

Три тинејџера који никада раније нису били у цркви почели су редовно да долазе након што им је показао неколико трикова на свом скејту, испричао је Лендвај који живи и проповеда у Редичу, малом мађарском селу на граници са Словенијом.

Његов начин проповедања има, међутим, и своју цену: досад је поклонио шест скејтборда младим верницима.

Ostavi poruku