SHARE

БиХ у међународно признатим границама треба да тражи свој пут ка европским интеграцијама и добар однос са сусједима, рекао је данас предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.Човић је на конференцији за новинаре у Мостару оцијенио да је питање Косова и сукоба унутар БиХ у вези с тим једно од најосјетљивијих у БиХ, које има бар три виђења, те да су “препуцавања” у вези са њим у циљу предизборне кампање.

“Ја бих избјегао било шта што може нарушити ситуацију у БиХ. Ова препуцавања су у циљу предизборне кампање и својим изјавама не желим окретати њихово гласачко тијело. Ја ћу остати само на том ставу да БиХ у међународно признатим границама треба тражити свој пут ка европским интеграцијама и добар однос са свим нашим сусједима”, рекао је Човић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић раније је упозорио да би, уколико би Генерална скупштина УН на јесењем засједању потврдила самопроглашену независност Косова, то значило да највише свјетско тијело дозвољава прекрајање граница и отворило би “пандорину кутију” неријешених проблема у многим кризним подручјима у свијету.

Шпирићеве ставове критиковали су политичари у Сарајеву, а Странка за БиХ оцијенила је да се “таквим изјавама реафирмише политика Слободана Милошевића и Радована Караџића”.

SHARE

Оставите одговор