Naslovna Vijesti Nove profesije u Francuskoj: razmazivač kreme za sunčanje

Nove profesije u Francuskoj: razmazivač kreme za sunčanje

0

Rad tokom leta ne mora uvek da bude gnjavaža kao što to pokazuje primer Francuske gde je sve veći broj novih sezonskih poslova koji se nude mladima i koju su ne samo zabavni već i dobro plaćeni.Najbolja medju tim novim „profesijama“ je nesumnjivo posao „razmazivača kreme za sunčanje“ koji je patentirao Turistički biro u Sabl d’Olonu, poznatom letovalištu na Atlantskom okeanu.

Sa platom od 5.000 evra za šest sedmica rada sa plaćenim smeštajem, zadatak razmazivača je da „štiti turiste od sunčevih zraka“: da im razmazuje kremu po telu i daje savete o najboljem načinu kako da zaštite kožu.

„Radimo na pre svega senzibilizaciji turista, naročito roditelja s malom decom. Imamo i stalne mušterije koje redovno mažemo“, ispričao je Maksim (19), profesionalni razmazivač kreme listu Parizjen.

Za one koji više vole pašnjake od plaže, idealan posao preko leta je čuvar ustava u jednom od mnogobrojnih kontrolnih pukntova na razgranatoj mreži kanala širom Francuske. Posao je delikatan, jer se radi o pomeranju velikih količina vode kako bi se omogućio nesmetani prolazak šlepera.

Lista senzonskih poslova je dugačka: od vajara u pesku koji decu uči da prave kule od peska preko čuvara jednog od mnogobrojnih malih privatnih muzeja do projekcioniste filmova u bioskopu na otvorenom prostoru.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version