Kandidat koalicije „Zajedno za Srpsku“ za predsjednika RS Ognjen Tadić rekao je da ova koalicija ima namjeru, ukoliko dobije podršku građana RS na predstojećim izborima, da RS kreira po modelu slobodne, demokratske, pravne, ekonomski i socijalno održive države.„SDS, PDP i SRS RS udružene u Koaliciju `Zajedno za Srpsku` imaju ostvarivu želju da promijene stanje u RS i da ovaj talas propadanja, vladavinu kriminala i korupcije zaustave i okrenu RS u pravom pravcu“, rekao je Tadić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Om je naveo da je njegov zadatak, ukoliko dobije podršku građana za predsjednika RS, da vodi uređenje Srpske kao zemlje u kojoj je poželjno živjeti.

Predstavljajući svoj izborni program, Tadić je rekao da su na tom planu pred njim dvije politike i šest projekata za koje smatra da su realno ostvarivi u narednom periodu i da će njihova realizacija i ostvarivanje omogućiti RS normalniji i bezbrižiniji život.

„Prije svega, riječ je o politici izgradnje pravne države i zaštite prava običnog čovjeka koja je u ovom trenutku nužnost, te politici ekonomije koja podrazumijeva izgradnju nove ekonomske politike na principima koji treba da obezbijede stvaranje srednje klase, iskorišćenje prirodnih bogatstava RS i postojećeg radnog obrazovanja na način koji će RS da stavi u prvi plan kada je u pitanju energetika, vodne mreže i njihovo iskorišćavanje, poljoprovreda, šumarstvo, drvno-prerađivačka industrija, građevinarstvo i turizam“, istakao je Tadić.

Tadić je rekao da mu je cilj da, zajedno sa timom ljudi – saradnicima predsjednika RS, realizuje politiku ravnomjernog razvoja RS, obrazovanja, zapošljavanja i napretka RS, formiranje nove nacionalne politike, formiranje narodne kancelarije RS radi ostvarivanja prava običnog čovjeka, izgradnju novog imidža za RS u svijetu i regiji, ostvarivanje neophodne veze između naroda koji živi u RS sa narodom koji je odavde odselio, a međusobno je vezan kulturnom i religijskom sponom.

On je predstavio tim svojih saradnika, kojeg čine načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić – nosilac razvojnog programa za RS, Siniša Gatarić, predsjednik Veterinarske komore RS – zadužen za politiku obrazovanja i napretka RS, Rado Savić, načelnik opštine Lopare – zadužen za sponu naroda, Aleksandar Savanović, internacionalni majstor u šahu – zadužen za razvoj nove nacionalne ideje RS i Borivoje Marojević, bivši ambasador BiH u Japanu.

Tadić je obavijestio novinare da je od jutros puštena u rad veb prezentacije predsjedničkog kandidata Koalicije „Zajedno za Srpsku“ – www.predsjednik.rs.

Na konferenciji za novinare predstavljen je slogan predsjedničke kampanje Ognjena Tadića pod nazivom „Ognjen Tadić za predsjednika – razuman izbor“ i logo kampanje „Zajedno za Srpsku“.

Ostavi poruku