Кандидат коалиције „Заједно за Српску“ за предсједника РС Огњен Тадић рекао је да ова коалиција има намјеру, уколико добије подршку грађана РС на предстојећим изборима, да РС креира по моделу слободне, демократске, правне, економски и социјално одрживе државе.„СДС, ПДП и СРС РС удружене у Коалицију `Заједно за Српску` имају оствариву жељу да промијене стање у РС и да овај талас пропадања, владавину криминала и корупције зауставе и окрену РС у правом правцу“, рекао је Тадић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Ом је навео да је његов задатак, уколико добије подршку грађана за предсједника РС, да води уређење Српске као земље у којој је пожељно живјети.

Представљајући свој изборни програм, Тадић је рекао да су на том плану пред њим двије политике и шест пројеката за које сматра да су реално оствариви у наредном периоду и да ће њихова реализација и остваривање омогућити РС нормалнији и безбрижинији живот.

„Прије свега, ријеч је о политици изградње правне државе и заштите права обичног човјека која је у овом тренутку нужност, те политици економије која подразумијева изградњу нове економске политике на принципима који треба да обезбиједе стварање средње класе, искоришћење природних богатстава РС и постојећег радног образовања на начин који ће РС да стави у први план када је у питању енергетика, водне мреже и њихово искоришћавање, пољопровреда, шумарство, дрвно-прерађивачка индустрија, грађевинарство и туризам“, истакао је Тадић.

Тадић је рекао да му је циљ да, заједно са тимом људи – сарадницима предсједника РС, реализује политику равномјерног развоја РС, образовања, запошљавања и напретка РС, формирање нове националне политике, формирање народне канцеларије РС ради остваривања права обичног човјека, изградњу новог имиџа за РС у свијету и регији, остваривање неопходне везе између народа који живи у РС са народом који је одавде одселио, а међусобно је везан културном и религијском споном.

Он је представио тим својих сарадника, којег чине начелник општине Бијељина Мићо Мићић – носилац развојног програма за РС, Синиша Гатарић, предсједник Ветеринарске коморе РС – задужен за политику образовања и напретка РС, Радо Савић, начелник општине Лопаре – задужен за спону народа, Александар Савановић, интернационални мајстор у шаху – задужен за развој нове националне идеје РС и Боривоје Маројевић, бивши амбасадор БиХ у Јапану.

Тадић је обавијестио новинаре да је од јутрос пуштена у рад веб презентације предсједничког кандидата Коалиције „Заједно за Српску“ – www.предсједник.рс.

На конференцији за новинаре представљен је слоган предсједничке кампање Огњена Тадића под називом „Огњен Тадић за предсједника – разуман избор“ и лого кампање „Заједно за Српску“.

Ostavi poruku