SHARE

Највећи фиксни роштиљ на свету може истовремено да пече 1.000 кобасица, 500 хамбургера или – две целе краве! Тежак је две тоне, дугачак готово пет метара, а потребно је 14 врећа ћумура само да би се направио жар за печење.

Британски инжењер Џек Хенрикс конструисао је највећи фиксни роштиљ на свету. За то му је било потребно три месеца, потрошио је десет хиљада фунти, a роштиљ је тежак две тоне и дугачак готово пет метара.

Гигантски роштиљ, назван од миља „Год-грила”, толико је велик да на њему истовремено може да се пече 1.000 кобасица, 500 хамбургера или – две целе краве!

Џек Хенрикс је на челу компаније “Bespoke BBQ” која се (наравно) бави производњом роштиља свих облика и величина, а планира да направи и још већи грил.

Међутим, чак и они који имају довољно простора да сместе ово „чудовиште”, треба да имају у виду да је потребно 14 врећа ћумура да би се направило довољно жара за печење, а може да развије температуру до 500 степени Целзијусове скале.

„На задњем делу налазе се покретни панели, тако да и туда могу да се додају дрва за потпалу. Направљено је седам ‘фиока’ за ћумур, па симултано можете да печете, рецимо, седам јагањаца”, објашњава Хенрикс.

„Год-грила” је, дакле, највећи фиксни роштиљ на свету, а највећи покретни направљен је у САД. Камион је претворен у „путујући роштиљ” и назван је “Big Taste Grill”.

SHARE

Оставите одговор