SHARE

Јужна Кореја и САД почеле су данас нову серију заједничких војних вјежби упркос упозорењима из Сјеверне Кореје да ће се за те маневре осветити “немилосредним противударом”, саопштено је из јужнокорејског Министарства одбране.

У овим маневрима, који би требало да трају 10 дана учествоваће 56 000 јужнокорејских и 30 000 америчких војника, прецизира се у саопштењу Министарства.

Јужна Кореја и САД у јулу су одржале заједничку вежбу уз источну обалу те азијске земље, што је, како је речено у Сеулу и Вашингтону, одраз јединства савезника послије потонућа јужнокорејског ратног брода крајем марта.

За напад торпедом на тај брод, приликом чега је погинуло 46 људи, оптужена је Сјеверна Кореја, која одбацује умијешаност.

Пјонгјанг је јуче обећао да ће примијенити “најтежу казну икада изречену било коме у свијету”, обећавши САД и Јужној Кореји да ће војска и народ “задати немилосрдан ударац” како би одговорили на ове маневре.

Сјеверна Кореја, који је категорично демантовала да је умијешана у потапање брода, оцијенила је ове маневре као војну “инвазију великих размјера”.

SHARE

Оставите одговор