Служењем парастоса, полагањем цвијећа и паљењем свијећа данас је у Вигошти код Котор Вароши обиљежено 18 година од страдања 14 српских бораца који су убијени у засједи у овом мјесту, и рањавања исто толико њихових сабораца.

Након парастоса који је служио јеромонах манастира Липље отац Јован, присутнима се обратио предсједник општинске Борачке организације Госто Тривуновић, који је истакао да српски борци који су дали животе за одбрану свог народа и Републике Српске никада неће бити заборављени.

Замјеник начелника општине Недељко Гламочак рекао је да обиљежавање страдања и одавање поште погинулим српским борцима доприноси доказивање истине да су у протеклом рату страдали и Срби, што у данашње вријеме многи на разне начине покушавају омаловажити.

„Локална заједница ће у наредном периоду наставити да подржава обиљежавање значајних догађаја из протеклог рата и, у границама могућности, пружити помоћ породицама погинулих бораца“, рекао је Гламочак.

Седамдесетогодишњи Михајло Тепић, који је први пут након 18 година са супругом Росом, сином Раденком, снахом Ањом и унуком Стефаном дошао у Вигошту да посјети мјесто погибије сина Мирослава, рекао је да одавање поште и сјећање на погинуле борце ублажава бол породица палих српских бораца.

Приликом напада на комби у којем су се налазили борци, који су се са смјене враћали кућама, мучки из засједе су убијени Мирослав Пешевић, Будимир Кузмић, Обрад Ђукић, Слободан Вучановић, Милорад Нарић, Споменко Дубочанин, Весељко Шебић, Недељко Чупић, Владо Божичковић, Радован Лујић, Мирослав Тепић, Зоран Васиљевић и Зоран Малијевић, док је касније од посљедица рањавања преминуо Вјекослав Смиљић.

Ostavi poruku