SHARE

Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је да за правилно функционисање БиХ није потребна централизација, него заједнички рад и међусобно поштивање.“Политичари треба да престану да трују атмосферу, треба да почну разговарати озбиљно, а прије свега да служе народу. То је питање дијалога, компромиса и конкретних резултата”, рекао је Инцко за сарајевску штампу.

Он је истакао да је међународна заједница пуно уложила у БиХ у политичком, кадровском и економском смислу и да има легитимно право да очекује да се “ствари у земљи среде”.

Према његовим ријечима, адекватна уставна реформа имала би огроман значај за БиХ.

“Потреба за провођењем уставне реформе ће постајати све очигледнија са даљим напретком БиХ у оквиру процеса европских интергација. БиХ неће постати члан ЕУ уз постојећу неефикасну државну структуру”, додао је Инцко.

Високи представник у БиХ напоменуо је да је “владајућа коалиција у БиХ” одговорна за све што је урађено или није у протекле четири године, те да “од грађана БиХ и њиховог одабира на октобарским изборима зависи да ли ће бити постигнут напредак”.

Инцко очекује да ће у предизборној кампањи политичке странке улазити у сукоб са ОХР-ом како би се “скренула пажња са питања као што су незапосленост, корупција и пензије”.

SHARE

Оставите одговор