SHARE

Некадашњи предсједник Србије Слободан Милошевић тражио је 1995. године од тадашњег команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића да повуче тешку артиљерију калибра преко 82 милиметра са положаја око Сарајева, пише београдски дневник “Блиц”.

Милошевић је у разговору са генерал-пуковником Миланом Гвером навео шта Гверо треба да пренесе Младићу и убјеђивао га да муслиманске снаге то неће искористити за заузимање територија, пише овај лист, који је објавио транскрипт разговора Милошевића и Гвера.

Из снимка разговора, који је, како наводи лист, снимио Младић, види се да је Милошевић већ договорио са политичким крилом Републике Српске прекид непријатељстава, али да је остало да убиједи Младића који у то вријеме није био у добрим односима са Радованом Караџићем.

Младић је одлучио да снима своје разговоре чак и са Милошевићем због тога што је Београд стао уз политичко крило РС, пише лист.

Разговор, који се у цјелости може преслушати на веб сајту београдског листа, одиграва се у јесен 1995. године у вријеме када Унпрофором командује Бернар Жанвије и уочи жестоких дјеловања НАТО авијације по српским положајима у БиХ.

SHARE

Оставите одговор