SHARE

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да су институције и руковоство Републике Српске озбиљне и ефикасне у борби против тероризма.“Институције и руководство РС у том погледу успјешно сарађују са институцијама БиХ и свесрдно се залажу за спречавање тероризма. Русија потпуно разумије озбиљност проблема тероризма у свијету, јер се суочавамо са таквом врстом терета”, рекао је Боцан-Харченко Срни, реагујући на годишњи извјештај Стејт дипартмента.

Он је напоменуо да је непотребно повезивање борбе против тероризма са уставном реформом у БиХ, “јер су то два одвојена питања”.

“Ако међународна заједница жели да ријеши неке проблеме у БиХ они се морају посматрати појединачно. У БиХ је потребно апсолутно поштивање Дејтонског мировног споразума у оквиру којег је могуће пронаћи компромисна рјешења”, рекао је Боцан-Харченко.

У годишњем извјештају Стејт дипартмента наводи се да су “напори званичника РС на поткопавању државних институција” успорили напоре да се побољшају оперативни капацитети БиХ у борби против тероризма и финансирања тероризма.

SHARE

Оставите одговор