Министар трговине и туризма Република Српска (РС) Предраг Глухаковић изјавио је да РС неће захватити велика поскупљења.Оцијенивши најаве о поскупљењу хљеба и млијека као „спекулације које се неће остварити“, Глухаковић је синоћ у Петрову поручио да Влада Српске чини све да се то не би десило.

Он је истакао да цијене основних животних намирница, међу којима су хљеб и млијеко, неће поскупјети у наредном периоду.

„Чинимо све да још неколико сегмената у потрошачкој корпи, који су веома значајни за грађане РС, учинимо стабилним“, рекао је Глухаковић, наводећи да до краја године неће поскупјети ни енергенти.

Он је изразио наду да ће многи активности Владе РС схватити као озбиљну поруку да се не треба упуштати у авантуре у вези са повећањем цијена.

Глухаковић је додао да Влада РС не може да утиче на цијене робе из иностранства, односно на оно што се не производи у Српској.

„Међутим, Закон о регулисању цијена пружа све могућности Влади РС стабилизује цијене, али Влада РС не жели да се бави тиме, већ жели да има партнерски и договорни однос какав је успоставила са произвођачима хљеба и пецива“, поручио је Глухаковић.

Ostavi poruku