Jedan od izvoznih aduta Kazahstana mogle bi da budu neobične motociklističke kacige, koje je dizajnirao kreativni tim jedne marketinške agencije. Sve je počelo kao šala, a moglo bi da se pretvori u veoma unosan posao.

Živopisno dizajnirane motociklističke kacige mogu biti jedan od načina da se iskaže kreativnost i osobenost. Tako bar smatraju zaposleni u jednoj marketinškoj ageniciji iz Kazahstana.

Kreativni tim agencije „GOOD!“ došao je na ideju da, šale radi, dizajnira motociklističke kacige sa šašavim motivima – od printova muških i ženskih frizura, preko mozga i orahove ljuske, do golih ženskih grudi i pozadina.

Međutim, svi kojima su pokazali kacige bili su toliko oduševljeni da su poželeli da poseduju bar po jedan model.

Zbog toga su odlučili da započnu masovnu prozvodnju, a ovi „zaštitni ukrasi za glavu“ u prodavnicama bi trebalo da budu sledeće godine.

„Želeli smo da napravimo nešto neobično, da pokažemo kako razmišljamo drugačije od ostalih“, kaže Rima Fevtova iz te kazahtanske agencije.

U Kazahstanu iz godine u godinu raste broj motociklista, pa u agenciji „GOOD!“ očekuju da će biti mnogo zainteresovanih za njihov proizvod.

„Na tržištu postoji mali broj različitih modela, pa oni koji to mogu sebi da priušte naručuju specijalno dizajnirane kacige, izrađene po meri“, objašnjava Fevtova.

I, dok će „bajkeri“ u Kazahstanu i ostatku centralne Azije moći će da kupe ove neobične kacige već od sledeće godine, ostatak sveta moraće da pričeka.

Maštoviti Kazahstanci se nadaju da će uspeti da se probiju i na tržište Evrope i Amerike, ali su za sada zadovoljni interesovanjem koje vlada „u lokalu“.

Ostavi poruku