Naslovna Vijesti Josipa Lisac u šabačkoj tvrđavi

Josipa Lisac u šabačkoj tvrđavi

0

Hrvatska pop-diva održala je sinoć koncert u tvrđavi na Savi i tako otvorila ovogodišnji Šabački letnji festival. Nastup Josipe Lisac pratilo je 15.000 građana.

Koncertom Josipe Lisac, koji je pratilo 15.000 građana, sinoć je počeo Šabački letnji festival.

Zvezda prostora bivše Jugoslavije svoj prvi koncert u tom gradu počela je oko 22.30 numerom „Boginja“, a završila dva časa kasnije hitom „Magla“.

„Zaista imam tremu, kažem vam mada su mi svi rekli da se ne poveravam puno publici“, prve su reči koje je čuvena hrvatska pop pevačica uputila publici u šabačkoj tvrđavi na Savi, a zatim je izvela stare hitove i deo pesama sa novog albuma koji trenutno predstavlja.

Koncert, koji je statistički najposećeniji za osam godina trajanja ŠLF-a, u prostoru same tvrđave pratila je publika srednjih godina dok su na obali reke Save program putem video bima pratili mlađi Šapčani.

Kao predgrupe Josipi Lisac nastupili su „Zemlja gruva“ i šabački sastav „11 (ileven)“

Danas, drugog dana festivala nastupiće “Siempre peligroso“, „Svi na pod“, a zatim i Vlada Divljan. U sredu, 11. avgusta, sviraju „Dubioza kolektiv“ iz BiH i hrvatska grupa „Ladno pivo“ dok će dan kasnije, 12. avgusta, nastupiti “Tsy boks“, „Autopark“ i „Električni orgazam“.

Poslednjeg dana festivala, 13. avgusta, program počinju demo sastavi a zatim će nastupiti „Ateist rep“ i šabački „Goblini“, kojima će to biti prvi koncert nakon deset godina pauze.

Svi programi ŠLF-a su besplatni. Festival se finansira budžetom grada Šapca a ove godine izdvojeno je osam miliona dinara.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version