SHARE

Хрватска поп-дива одржала је синоћ концерт у тврђави на Сави и тако отворила овогодишњи Шабачки летњи фестивал. Наступ Јосипе Лисац пратило је 15.000 грађана.

Концертом Јосипе Лисац, који је пратило 15.000 грађана, синоћ је почео Шабачки летњи фестивал.

Звезда простора бивше Југославије свој први концерт у том граду почела је око 22.30 нумером „Богиња”, а завршила два часа касније хитом „Магла”.

„Заиста имам трему, кажем вам мада су ми сви рекли да се не поверавам пуно публици”, прве су речи које је чувена хрватска поп певачица упутила публици у шабачкој тврђави на Сави, а затим је извела старе хитове и део песама са новог албума који тренутно представља.

Концерт, који је статистички најпосећенији за осам година трајања ШЛФ-а, у простору саме тврђаве пратила је публика средњих година док су на обали реке Саве програм путем видео бима пратили млађи Шапчани.

Као предгрупе Јосипи Лисац наступили су „Земља грува” и шабачки састав „11 (илевен)”

Данас, другог дана фестивала наступиће ”Siempre peligroso”, „Сви на под”, а затим и Влада Дивљан. У среду, 11. августа, свирају „Дубиоза колектив” из БиХ и хрватска група „Ладно пиво” док ће дан касније, 12. августа, наступити ”Tsy boks”, „Аутопарк” и „Електрични оргазам”.

Последњег дана фестивала, 13. августа, програм почињу демо састави а затим ће наступити „Атеист реп” и шабачки „Гоблини”, којима ће то бити први концерт након десет година паузе.

Сви програми ШЛФ-а су бесплатни. Фестивал се финансира буџетом града Шапца а ове године издвојено је осам милиона динара.

SHARE

Оставите одговор