Šveđanina koji je svojom crnom „AMG mečkom“ gotovo leteo autoputem Bern-Lozana, „prizemljila“ je švajcarska policija, a radar pokazao 290 km/sat. Moguća kazna i do milion švajcarskih franaka (724.000 evra).

Policija kantona Frajburg saopštila je danas da je privela Šveđanina kojeg je u crnom sportskom „mercedesu“ na autoputu na zapadu Švajcarske radar uhvatio pri brzini od 290 kilometara na sat.

„Ovo je apsolutni rekord za prebrzu vožnju na autoputu u kantonu Frajburg“, rekao je portparol kantonalne policije Benoa Dima. Njegov kolega iz državne Kancelarije za puteve (ASTRA) nije mogao da potvrdi da li je to i švajcarski rekord, jer ne vode statistiku o prekoračenjima. „Ali tako izgleda“, izjavio je Tomas Rorbah.

Tridesetsedmogodišnjeg vozača crnog „mercedes-benca SLS AMG“ čiji motor ima 6.208 kubnih centimetara, 571 konjsku snagu i može da razvije brzinu do 317 kilometara na sat (elektronski ograničena), zaustavila je policija nakon što je u petak u 13.21 proleteo pored fiksnih kamera uz autoput A12.

Priveden je i oduzeti su mu vozačka dozvola i vozilo vredno 180.000 evra. Ali, kada je nešto kasnije pušten iz pritvora, nisu mu vraćeni jer je sudija okružnog suda Markus Žulmi to smatrao odgovarajućom sigurnosnom merom do izricanja presude i garancijom za naplatu kazne.

Podsećamo vas da se u Švajcarskoj prekoračenje brzine veće od 25 kilometara na čas u odnosu na ograničenje na autoputu, smatra krivičnim delom, a visina novčane kazne zavisi od procene imućnosti vozača.

Dozvoljena brzina na autoputu Bern-Lozana je 120 kilometara na sat, tako da Šveđaninu preti kazna i do milion švajcarskih franaka (724.000 evra).

Ostavi poruku