Швеђанина који је својом црном „АМГ мечком“ готово летео аутопутем Берн-Лозана, „приземљила“ је швајцарска полиција, а радар показао 290 км/сат. Могућа казна и до милион швајцарских франака (724.000 евра).

Полиција кантона Фрајбург саопштила је данас да је привела Швеђанина којег је у црном спортском „мерцедесу“ на аутопуту на западу Швајцарске радар ухватио при брзини од 290 километара на сат.

„Ово је апсолутни рекорд за пребрзу вожњу на аутопуту у кантону Фрајбург“, рекао је портпарол кантоналне полиције Беноа Дима. Његов колега из државне Канцеларије за путеве (АСТРА) није могао да потврди да ли је то и швајцарски рекорд, јер не воде статистику о прекорачењима. „Али тако изгледа“, изјавио је Томас Рорбах.

Тридесетседмогодишњег возача црног „мерцедес-бенца СЛС АМГ“ чији мотор има 6.208 кубних центиметара, 571 коњску снагу и може да развије брзину до 317 километара на сат (електронски ограничена), зауставила је полиција након што је у петак у 13.21 пролетео поред фиксних камера уз аутопут А12.

Приведен је и одузети су му возачка дозвола и возило вредно 180.000 евра. Али, када је нешто касније пуштен из притвора, нису му враћени јер је судија окружног суда Маркус Жулми то сматрао одговарајућом сигурносном мером до изрицања пресуде и гаранцијом за наплату казне.

Подсећамо вас да се у Швајцарској прекорачење брзине веће од 25 километара на час у односу на ограничење на аутопуту, сматра кривичним делом, а висина новчане казне зависи од процене имућности возача.

Дозвољена брзина на аутопуту Берн-Лозана је 120 километара на сат, тако да Швеђанину прети казна и до милион швајцарских франака (724.000 евра).

Ostavi poruku