Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić izjavio je da ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović ne radi svoj posao i u javnosti pokušava da nekog drugog optuži za svoje promašaje.Osvrćući se na Ahmetovićevu izjavu da je osim reforme Ustava BiH, nakon oktobarskih izbora, jedan od prioriteta reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH, Tadić je rekao da Ahmetovića kao osobu i sve ono što on radi ne treba ozbiljno komentarisati.

„On je samo jedan u nizu primjera onih koji se nalaze u trenutnoj izvršnoj vlasti BiH, i, nažalost, moraćemo da ih pratimo do narednih izbora“, rekao je Tadić.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović rekao je da je osim reforme Ustava BiH, nakon oktobarskih izbora, jedan od prioriteta reforma bezbjednosnog sistema koja bi rezultirala uspostavljanjem jedinstvenih policijskih struktura u BiH.

Nakon najnovijeg izvještaja Stejt departmenta u kome je ukazano da u BiH postoji „rascjepkanost sistema bezbjednosti“, Ahmetović je rekao da u BiH postoji zakonska odvojenost agencija za provođenje zakona i da koordinacija policijskih agencija nije na zadovoljavajućem nivou.

Stejt department je u godišnjem izvještaju naveo da su organizacije za provođenje zakona BiH tokom prošle godine sarađivale sa SAD u oblasti borbe protiv terorizma, uprkos etničkoj polarizaciji, korupciji i sporovima između političih lidera čime je ometeno funkcionisanje vlasti.

Ostavi poruku