Потпредсједник Српске демократске странке (СДС) Огњен Тадић изјавио је да министар безбједности БиХ Садик Ахметовић не ради свој посао и у јавности покушава да неког другог оптужи за своје промашаје.Осврћући се на Ахметовићеву изјаву да је осим реформе Устава БиХ, након октобарских избора, један од приоритета реформа безбједносног система која би резултирала успостављањем јединствених полицијских структура у БиХ, Тадић је рекао да Ахметовића као особу и све оно што он ради не треба озбиљно коментарисати.

„Он је само један у низу примјера оних који се налазе у тренутној извршној власти БиХ, и, нажалост, мораћемо да их пратимо до наредних избора“, рекао је Тадић.

Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић рекао је да је осим реформе Устава БиХ, након октобарских избора, један од приоритета реформа безбједносног система која би резултирала успостављањем јединствених полицијских структура у БиХ.

Након најновијег извјештаја Стејт департмента у коме је указано да у БиХ постоји „расцјепканост система безбједности“, Ахметовић је рекао да у БиХ постоји законска одвојеност агенција за провођење закона и да координација полицијских агенција није на задовољавајућем нивоу.

Стејт департмент је у годишњем извјештају навео да су организације за провођење закона БиХ током прошле године сарађивале са САД у области борбе против тероризма, упркос етничкој поларизацији, корупцији и споровима између политичих лидера чиме је ометено функционисање власти.

Ostavi poruku